Ski-Schoolkamp 2018

 

Ski Schoolkamp week 3 2018

Stichting StoerWinterWeken
Wij organiseren al sinds 2006 skikampen voor jongeren met een motorische beperking, zowel voor leerlingen van mytylscholen als voor leerlingen uit het reguliere onderwijs.

Doelstelling
Wij hebben als doelstelling de jongeren kennis te laten maken met de skisport, waarbij het plezier in bewegen en het verkennen en verleggen van grenzen centraal staat.

Ski-Schoolkamp
Deze wordt georganiseerd in week 3 van zondag 14 januari t/m zaterdag 20 januari 2018.

  1. deze week is bedoeld voor mytylscholen, de uiterste inschrijfdatum is 30 september 2017.
  2. er kunnen 5 leerlingen per school deelnemen, waarvan maximaal 2 zitskiërs.
  3. we gaan in totaal met 20 deelnemende leerlingen en 8 schoolbegeleiders met ski-ervaring, aangevuld met vrijwilligers van StoerWinterWeken.

Waar en hoe
We vertrekken op zondagmorgen 15 januari heel vroeg vanuit Beetsterzwaag en rijden dan via verschillende opstapplaatsen naar Neukirchen am Gross Venediger in Oostenrijk (www.neukirchen.at).
We reizen met een aangepaste bus met chauffeur en logeren in appartementencomplex Möschl, direct aan oefenweide, vlakbij de gondel en op loopafstand van het gezellige centrum. We beschikken hier over de gehele benedenverdieping en een deel van de bovenverdieping. Koken doen we gezamenlijk.

Financiële ondersteuning door sponsoren, fondsen
StoerWinterWeken is een stichting, die geen winstoogmerk heeft en gerund wordt door vrijwilligers.
Wij zijn ook voor komend jaar weer in overleg met de Johan Cruyff Foundation voor financiële ondersteuning in 2018. Samen met andere sponsoren/fondsen maken zij het ons al jarenlang mogelijk deze reizen te organiseren.

Financiële bijdrage per school
De school vraagt bij diverse fondsen een bijdrage aan van in totaal € 1250,-. Dit bedrag moet van tevoren betaald worden en geldt als definitieve inschrijving. Daarnaast betaalt de school € 500,- voor beide begeleiders.

Begeleidingskosten
De leerling van de mytylschool betaalt zelf € 395,- inclusief begeleidingskosten. Dit kan eventueel worden bekostigd uit het PGB.

Samenwerking
Alle aangepaste wintersportorganisaties in Nederland werken samen onder de koepel van de NSkiV. Zo huren wij een deel van de zitski’s van de VGW (Vereniging voor Gehandicapte Wintersporters).

Vragen
per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met Froukje Tilstra: 06 - 126 94 934, voorzitter van de stichting.